Κλείσε Επίσκεψη

Κλείσε Επίσκεψη

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με κάποιες βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν έναν εκπαιδευτικό μας σύμβουλο να έρθει άμεσα σε επαφή με εσάς. Τα στοιχεία αυτά θα παραμείνουν στην κατοχή του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος για δύο έτη από την ημερομηνίας συμπλήρωσης της φόρμας, για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέους διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, προγράμματα σπουδών, και άλλα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να μας στείλετε email στο info@thessalikoiek.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Appointment

* Υποχρεωτικά πεδία

Walking tour…

Walking tour…

Δυναμικά ξεκίνησαν οι σπουδαστές του τμήματος «Τουριστικών επιχειρήσεων», πραγματοποιώντας από τις πρώτες κιόλας ημέρες μαθημάτων το παρθενικό τους “walking tour” στην πόλη των Τρικάλων.

Τα παιδιά επισκέφθηκαν τα πιο σημαντικά τουριστικά σημεία της πόλης, ξεκινώντας από το «Μουσείο Τσιτσάνη» όπου έμαθαν για την ιστορία του μεγάλου τρικαλινού δημιουργού και συνεχίζοντας με το Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων, τα οποία στεγάζονται στις παλιές φυλακές Τρικάλων.

Οι παλιές φυλακές των Τρικάλων είχαν χτιστεί το 1895 σαν ένα από τα πρώτα έργα που χρηματοδότησε το ελληνικό κράτος στη Θεσσαλία, ύστερα από την απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς. Χτίστηκαν πάνω σε ένα Οθωμανικό Λουτρό του 16ου αιώνα. Το 2006 η φυλακή έκλεισε μετά από 110 χρόνια λειτουργίας. 

Στα τέλη του 2010 ο Δήμος Τρικάλων ανακοίνωσε το σχέδιο αξιοποίησης του συγκροτήματος. Την ίδια χρονιά, η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακαλύπτει πως η φυλακή Τρικάλων είναι χτισμένη πάνω σε οθωμανικό λουτρό του 16ου αιώνα και ξεκινά άμεσα τις εργασίες αποκατάστασής του. 

Το καλοκαίρι του 2014 ο Δήμος Τρικάλων εξασφαλίζει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη μετατροπή της παλιάς φυλακής σε «Κέντρο έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη», το οποίο φέτος άνοιξε επίσημα τις πύλες του για το κοινό.

Walking tour…

Φωτογραφικό Υλικό

Walking tour…
Walking tour…
Walking tour…
Walking tour…
Walking tour…