Κλείσε Επίσκεψη

Κλείσε Επίσκεψη

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με κάποιες βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν έναν εκπαιδευτικό μας σύμβουλο να έρθει άμεσα σε επαφή με εσάς. Τα στοιχεία αυτά θα παραμείνουν στην κατοχή του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος για δύο έτη από την ημερομηνίας συμπλήρωσης της φόρμας, για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέους διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, προγράμματα σπουδών, και άλλα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να μας στείλετε email στο info@thessalikoiek.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Appointment

* Υποχρεωτικά πεδία

Τρόποι σερβιρίσματος στην πράξη

Τρόποι σερβιρίσματος στην πράξη

Πάνω στους δύο πιο διαδεδομένους τρόπους σερβιρίσματος είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σήμερα οι σπουδαστές του τμήματος «Τουριστικών επιχειρήσεων υποδοχής και φιλοξενίας».

Συγκεκριμένα έκαναν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στον Γαλλικό και τον Αγγλικό τρόπο σερβιρίσματος.

Ο Γαλλικός τρόπος σερβιρίσματος, δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να διαλέξει μόνος του το κομμάτι της αρεσκείας του, τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και από πλευράς ποσότητας. Χρησιμοποιείται βασικά στο σερβίρισμα του Τable d’ hote και στα επίσημα γεύματα (banquet), γιατί στο a’la carte δεν είναι δυνατό να γνωρίζει ο τραπεζοκόμος τις προτιμήσεις των διαφόρων πελατών για να τους εξυπηρετήσει ανάλογα. 

Ο βοηθός σερβιτόρος φέρνει από το μαγειρείο τα ζεστά πιάτα και την πιατέλα με το κύριο φαγητό και ο σερβιτόρος φτάνει προς το τραπέζι, δείχνει την πιατέλα σ΄ όλα τα άτομα και πλησιάζει μετά τον πελάτη που πρέπει να σερβίρει πρώτο.

Κατά τον Αγγλικό τρόπο ο σερβιτόρος φέρνει την πιατέλα, την επιδεικνύει πρώτα στους πελάτες αλλά σερβίρει ο ίδιος με το κουταλοπήρουνο, τη γνωστή λαβίδα

Τρόποι σερβιρίσματος στην πράξη

Φωτογραφικό Υλικό

Τρόποι σερβιρίσματος στην πράξη
Τρόποι σερβιρίσματος στην πράξη
Τρόποι σερβιρίσματος στην πράξη