MasterClass Macarons
MasterClass Macarons
Μικρά γλυκά “θαύματα”, που ξεχειλίζουν γεύση, άρωμα και χρώμα.
Εισηγητής:Pastry Chef Νικόλαος Σχουλής
Ξεκινά τη Δευτέρα 21/9 η σειρά σεμιναρίων, με ελεύθερη συμμετοχή, από τα Ιωάννινα και στη συνέχεια ακολουθούν Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος.
Παρουσιάζεται βήμα - βήμα η σωστή δημιουργία των Macarons.
Πρόκειται για ένα γλύκισμα το οποίο εμφανίστηκε αρχικά, στα μέσα του 14ου αιώνα στην Ιταλία.
Έπειτα εμφανίζεται στη Γαλλία, όπου εκεί γίνεται η εξέλιξή του στο ζαχαροπλαστείο LADUREE, όταν ο ζαχαροπλάστης Piere Desfontaines αρχίζει να ενώνει τα δύο μπισκότα από αμύγδαλο με γέμιση ganache. Τα macarons θεωρούνται σήμα κατατεθέν της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής.
Είναι ένα πολύ ντελικάτο γλύκισμα που το συναντάμε σε πολλές εκδοχές, με πολύ απλά υλικά όπως η σοκολάτα, το μέλι και το ελαιόλαδο αλλά και με πολύ ιδιαίτερα υλικά όπως φύλλα χρυσού και σαμπάνια.
Οι ζαχαροπλάστες σε όλο τον κόσμο πλέον, έχουν εξελίξει πολύ το κεφάλαιο Macarons. O συνδυασμός γεύσεων και χρωμάτων είναι τόσο αξιολάτρευτος, που παρουσιάζονται σε προθήκες και βιτρίνες ως “κοσμήματα”!
Περιορισμένες θέσεις. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Παροχές: Στους συμμετέχοντες παρέχεται booklet με όλες τις πληροφορίες και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν.