Κλείσε Επίσκεψη

Κλείσε Επίσκεψη

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με κάποιες βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν έναν εκπαιδευτικό μας σύμβουλο να έρθει άμεσα σε επαφή με εσάς. Τα στοιχεία αυτά θα παραμείνουν στην κατοχή του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος για δύο έτη από την ημερομηνίας συμπλήρωσης της φόρμας, για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέους διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, προγράμματα σπουδών, και άλλα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να μας στείλετε email στο info@thessalikoiek.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Appointment

* Υποχρεωτικά πεδία

MasterClass Macarons

MasterClass Macarons

Μικρά γλυκά “θαύματα”, που ξεχειλίζουν γεύση, άρωμα και χρώμα.

Εισηγητής:Pastry Chef Νικόλαος Σχουλής

Ξεκινά τη Δευτέρα 21/9 η σειρά σεμιναρίων, με ελεύθερη συμμετοχή, από τα Ιωάννινα και στη συνέχεια ακολουθούν Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος.

Παρουσιάζεται βήμα - βήμα η σωστή δημιουργία των Macarons.  

Πρόκειται για ένα γλύκισμα το οποίο εμφανίστηκε αρχικά, στα μέσα  του 14ου αιώνα στην Ιταλία.

Έπειτα εμφανίζεται στη Γαλλία, όπου εκεί γίνεται η εξέλιξή του στο ζαχαροπλαστείο LADUREE, όταν ο ζαχαροπλάστης Piere Desfontaines αρχίζει να ενώνει τα δύο μπισκότα από αμύγδαλο με γέμιση ganache. Τα macarons θεωρούνται σήμα κατατεθέν της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής.

Είναι ένα πολύ ντελικάτο γλύκισμα που το συναντάμε σε πολλές εκδοχές, με πολύ απλά υλικά όπως η σοκολάτα, το μέλι και το ελαιόλαδο αλλά και με πολύ ιδιαίτερα υλικά όπως φύλλα χρυσού και σαμπάνια.

Οι ζαχαροπλάστες σε όλο τον κόσμο πλέον, έχουν εξελίξει πολύ το κεφάλαιο Macarons. O συνδυασμός γεύσεων και  χρωμάτων είναι τόσο αξιολάτρευτος, που παρουσιάζονται σε προθήκες και βιτρίνες ως “κοσμήματα”!

Περιορισμένες θέσεις. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Παροχές: Στους συμμετέχοντες παρέχεται booklet με όλες τις πληροφορίες και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν.

MasterClass Macarons