Κλείσε Επίσκεψη

Κλείσε Επίσκεψη

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με κάποιες βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν έναν εκπαιδευτικό μας σύμβουλο να έρθει άμεσα σε επαφή με εσάς. Τα στοιχεία αυτά θα παραμείνουν στην κατοχή του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος για δύο έτη από την ημερομηνίας συμπλήρωσης της φόρμας, για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέους διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, προγράμματα σπουδών, και άλλα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να μας στείλετε email στο info@thessalikoiek.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Appointment

* Υποχρεωτικά πεδία

Η Tesla ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα

Η Tesla ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα

Αναζητά προσωπικό!

Δύο νέες αγγελίες εργασίας, που έχουν αναρτηθεί στο επίσημο site της Tesla, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι η εταιρεία δημιουργεί σύντομα τμήμα πωλήσεων στην Ελλάδα.

Αυτή η εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη από την πρωτοπόρο, στην ηλεκτροκίνηση, αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ έρχεται μετά από μια σειρά μέτρων για την επιδότηση της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκινήτων, ποδηλάτων κ.ά).

To ενδιαφέρον της TeslaMotors, για την  ανάπτυξή της στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει από το 2018. Τότε η εταιρεία δημιούργησε την TeslaGreece, ένα ερευνητικό hub, με έδρα τον Δημόκριτο, και σκοπό τη διαρκή μελέτη κυρίως σε θέματα  ενέργειας που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό. Υπενθυμίζεται πως  επικεφαλής της  Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρία Tesla Motors στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, είναι από το 2011 ένας Έλληνας, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης απόφοιτος του ΕΜΠ.

Από την ανάρτηση που έχει γίνει στο επίσημο site της TeslaMotors προκύπτει ότι η εταιρεία αναζητά συνεργάτες για δυο τμήματα, την Πώληση – Παράδοση Αυτοκινήτων και το Customer Support. Αναμένεται να διευκρινιστεί πού θα στεγαστεί η αντιπροσωπεία της Tesla καθώς και αν θα ακολουθήσει η δημιουργία έκθεσης οχημάτων.

Παράλληλα με τα μέτρα ενίσχυσης της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα δρομολογείται και η στήριξη της βιομηχανίας με την προσέλκυση επενδύσεων και την πρόβλεψη κινήτρων που στοχεύουν στην εγκατάσταση παραγωγικών επενδύσεων σε τεχνολογίες και τομείς της ηλεκτροκίνησης όπως μπαταρίες, φορτιστές, εξαρτήματα οχημάτων κλπ.

Η τεχνολογική αλλαγή στην αυτοκίνηση δημιουργεί ευκαιρίες, προς πολλές κατευθύνσεις, για την εκμετάλλευση του θετικού momentum. Η επιλογή σπουδών και επαγγελματικής ενασχόλησης με τον τομέα, που ταιριάζει σε πολλούς ανήσυχους νέους, φαίνεται να αποκτά ουσιαστικό ενδιαφέρον. 

Γιάτσος Στέργιος

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Τεχνολογίας στο Θεσσαλικό ΙΕΚ

Τμήμα Μηχανοτρονικής – Μηχανικών Αυτοκινήτων

Η Tesla ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα