Κλείσε Επίσκεψη

Κλείσε Επίσκεψη

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με κάποιες βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν έναν εκπαιδευτικό μας σύμβουλο να έρθει άμεσα σε επαφή με εσάς. Τα στοιχεία αυτά θα παραμείνουν στην κατοχή του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος για δύο έτη από την ημερομηνίας συμπλήρωσης της φόρμας, για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέους διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, προγράμματα σπουδών, και άλλα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να μας στείλετε email στο info@thessalikoiek.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Appointment

* Υποχρεωτικά πεδία

Προοπτικές απασχόλησης για τις τεχνικές ειδικότητες

Προοπτικές απασχόλησης για τις τεχνικές ειδικότητες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στο  αμφιθέατρο του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος στην Ανθίμου Γαζή 31-33, Λάρισα, η ημερίδα με θέμα “Οι σπουδές – προοπτικές αλλά οι ευκαιρίες απασχόλησης για τις τεχνικές ειδικότητες” του «Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων Μηχανικός Πετρελαίου Φυσικού Αερίου» και «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού».

Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Γιάτσος Στέργιος Πολιτικός Μηχανικός – Διευθυντής , ο κ.  Μπετούνης Ιωάννης Μηχανολόγος Μηχανικός -καθηγητής – υπεύθυνος σπουδών και ο κ.  Μόκας Κωνσταντίνος Μηχανολόγος Μηχανικός καθηγητής. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του συνδέσμου θερμοϋδραυλικών Λάρισας κ. Ευθυμιάδης Αθανάσιος, ο πρόεδρος του σωματείου ψυκτικών Λάρισας κ. Τσιγαρίδας Κωνσταντίνος και ο πρόεδρος ηλεκτρολόγων μηχανολόγων του ΤΕΕ Λάρισας κ. Γκαντζιός Αθανάσιος, οι σπουδαστές των τεχνικών ειδικοτήτων του Θεσσαλικού  ΙΕΚ και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Η ημερίδα είχε ως σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σχετικά με τις τεχνικές αυτές ειδικότητες,  τα επαγγελματικά τους δικαιώματα με βάση την νέα νομοθεσία και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.  Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν στην έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού που παρατηρείται σήμερα σε αυτές τις ειδικότητες στην αγορά εργασίας, ενώ οι σχετικές ανάγκες   αυξάνουν συνεχώς τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ημερίδα επίσης αναφέρθηκε η πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος, με  την διενέργεια δύο ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία υλοποιούνται  από τους σπουδαστές  και  τους καθηγητές των τμημάτων. Τα δύο ερευνητικά προγράμματα που ανακοινώθηκαν αφορούν το πρώτο την εξοικονόμηση ενέργειας έως 10%, στους επίτοιχους λέβητες φυσικού αερίου με εκμετάλλευση των συμπυκνωμάτων και το δεύτερο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την εκμετάλλευση του ζεστού παραγόμενου νερού.

Προοπτικές απασχόλησης για τις τεχνικές ειδικότητες

Φωτογραφικό Υλικό

Προοπτικές απασχόλησης για τις τεχνικές ειδικότητες
Προοπτικές απασχόλησης για τις τεχνικές ειδικότητες
Προοπτικές απασχόλησης για τις τεχνικές ειδικότητες