Κλείσε Επίσκεψη

Κλείσε Επίσκεψη

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με κάποιες βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν έναν εκπαιδευτικό μας σύμβουλο να έρθει άμεσα σε επαφή με εσάς. Τα στοιχεία αυτά θα παραμείνουν στην κατοχή του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος για δύο έτη από την ημερομηνίας συμπλήρωσης της φόρμας, για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέους διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, προγράμματα σπουδών, και άλλα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να μας στείλετε email στο info@thessalikoiek.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Appointment

* Υποχρεωτικά πεδία

Γευστικό ταξίδι με Κις Λορέν

Γευστικό ταξίδι με Κις Λορέν

Άρωμα Γαλλίας είχε το σημερινό μάθημα των δευτεροετών σπουδαστών του τμήματος Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής καθώς στα εργαστήρια της σχολής δημιούργησαν λαχταριστές Κις Λορέν.

Η… δοκιμασία περιελάμβανε τρεις παραλλαγές, μία με πράσο, φρέσκο κρεμμυδάκι και τυρί, μία με γέμιση μανιταριών, και μία με κασέρι και μπέικον.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα τους δημιουργούς, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες.

Η Κις Λορέν προέρχεται από την Γερμανία και συγκεκριμένα από το μεσαιωνικό βασίλειο της Lotharingia, το οποίο μεταγενέστερα οι Γάλλοι ονόμασαν Lorraine. Μάλιστα, η λέξη Quiche προέρχεται από τη γερμανική Kuchen, που σημαίνει κέικ…

Στη Γαλλία δεν υπάρχει αρτοποιείο που να σέβεται τον εαυτό του και να μη διαθέτει τουλάχιστον δέκα διαφορετικά κις λορέν, ανεξάρτητα από το αν είναι παραδοσιακό ή ακολουθεί την πλέον μοντέρνα γραμμή και διαθέτει κωδικούς αρτοζαχαροπλαστείων νέου τύπου. 

 

Γευστικό ταξίδι με Κις Λορέν

Φωτογραφικό Υλικό

Γευστικό ταξίδι με Κις Λορέν
Γευστικό ταξίδι με Κις Λορέν
Γευστικό ταξίδι με Κις Λορέν
Γευστικό ταξίδι με Κις Λορέν
Γευστικό ταξίδι με Κις Λορέν