Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία
Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία
Ιούνιος 2025
Γίνε επαγγελματίας Barista, με εξειδικευμένη εκπαίδευση και πιστοποίηση, και εξασφάλισε μια θέση εργασίας στην πιο περιζήτητη ειδικότητα στην αγορά.
Πληροφορίες:
Βόλος | 24210 37991
Λάρισα | 2410 53746
Ιωάννινα | 26510 25533
Τρίκαλα | 24310 30055
Λαμία | 22310 27500
Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ και της καφετέριας, όσο και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν αποτελεσματικά στον κλάδο της εστίασης του καφέ.
Πρόγραμμα
Ενότητα πρώτη: Εισαγωγή στον Κόσμο του Καφέ
Μια ευκαιρία για να εισέλθετε στον κόσμο της ποιότητας του καφέ, με μια περιεκτική επισκόπηση των διάφορων δραστηριοτήτων που συνδέονται με το προϊόν, την υπηρεσία και τη διαχείρισή του από θεωρητική και πρακτική σκοπιά.
- Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής
- Ποικιλίες καφέ (Arabica, Robusta) και διαφορές τους
- Διαδικασία παραγωγής (συγκομιδή, επεξεργασία, καβούρδισμα)
- Ο ρόλος του barista στη βιομηχανία του καφέ
Ενότητα δεύτερη: Εξοπλισμός Barista & Ρύθμιση Μηχανής
- Εξοικείωση με την επαγγελματική μηχανή espresso και τον μύλο άλεσης
- Σωστή άλεση καφέ: ρύθμιση κοπής ανάλογα με τον τύπο εκχύλισης
- Δοσολογία και tamping (πίεση του καφέ στο portafilter)
- Συντήρηση και καθαρισμός μηχανής
Ενότητα τρίτη: Τεχνικές Εκχύλισης Espresso
- Ιδανική εκχύλιση espresso: αναλογία καφέ-νερού, χρόνος εκχύλισης, θερμοκρασία
- Αναγνώριση λαθών στην εκχύλιση (υπερεκχύλιση, υποεκχύλιση)
- Δοκιμή και ρύθμιση παραμέτρων για ισορροπημένη γεύση
Ενότητα τέταρτη: Τεχνικές Γαλακτώματος & Βασικά Latte Art
- Παρασκευή αφρόγαλακτος για cappuccino και latte
- Σωστή θερμοκρασία και υφή του γάλακτος
- Εισαγωγή στις βασικές τεχνικές latte art (καρδιά, φύλλο)
Ενότητα πέμπτη: Παρασκευή Βασικών Ροφημάτων Καφέ
- Espresso
- Espresso lungo, ristretto, americano
- Cappuccino, latte, flat white
- Freddo espresso & freddo cappuccino
- Ελληνικός
- Σοκολάτα ζεστή, κρύα
- Nes
Ενότητα έκτη: Επαγγελματική Συμπεριφορά & Υγιεινή στον Χώρο του Bar
- Σωστή οργάνωση του bar και προετοιμασία πριν την έναρξη της βάρδιας
- Υγιεινή και καθαριότητα στον χώρο εργασίας
- Διαχείριση χρόνου και εξυπηρέτηση πελατών
Εκπαιδευτικοί στόχοι
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει θεωρία, πράξη και επαγγελματική καθοδήγηση, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να γίνετε ένας επαγγελματίας Barista, έτοιμος για την αγορά εργασίας, επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη ποιότητα καφέ και απόδοση. Η εκπαίδευση και η πρακτική εξάσκηση γίνονται με γνώμονα πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Τι θα βρεις στα καλοκαιρινά τμήματα;
- Πρακτικά σεμινάρια με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας
- Δημοφιλή αντικείμενα εκπαίδευσης
- Έμπειροι εισηγητές με πολυετή παρουσία στον χώρο
- Μικρά, ευέλικτα τμήματα για πιο εξατομικευμένη εκπαίδευση
- Εντατικά & πρακτικά μαθήματα που εστιάζουν σε δεξιότητες με άμεση εφαρμογή
- Ειδικές εκπτώσεις
- Πιστοποιητικό παρακολούθησης για επαγγελματική χρήση & ενίσχυση του βιογραφικού σου
- Ενίσχυση αυτοπεποίθησης και προσωπικής ανάπτυξης
- Ευελιξία σε ώρες και διάρκεια μαθημάτων για να προσαρμόζονται στο πρόγραμμά σου
- Δικτύωση με επαγγελματίες και άτομα με κοινά ενδιαφέροντα
Πιστοποίηση Παρακολούθησης
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).
Ενδιαφέρεσαι για το σεμινάριο; Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και τυχόν απορίες που έχεις και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου άμεσα με όλες τις πληροφορίες.