Κλείσε Επίσκεψη

Κλείσε Επίσκεψη

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με κάποιες βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν έναν εκπαιδευτικό μας σύμβουλο να έρθει άμεσα σε επαφή με εσάς. Τα στοιχεία αυτά θα παραμείνουν στην κατοχή του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος για δύο έτη από την ημερομηνίας συμπλήρωσης της φόρμας, για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέους διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, προγράμματα σπουδών, και άλλα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να μας στείλετε email στο info@thessalikoiek.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Appointment

* Υποχρεωτικά πεδία

Βόλος

Βόλος

Οκτ 2022

Ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο μόδας για Streetwear & Sportswear Fashion.

Πρόγραμμα

 • Επεξήγηση της διαδικασίας ραφής των ενδυμάτων και παρουσίαση των βασικών υλικών. Σωματομετρία κι αποσαφήνιση των αναγκαίων μετρήσεων βάσει τύπου υφάσματος. Η θεωρητική προσέγγιση του πατρόν- τι είναι τα περιθώρια ραφής. Τι είναι το μουλάζ- παρατήρηση σε κούκλες.
 • Βασικό πατρόν T-Shirt και μανικιού. Υπολογισμός μετράζ (απαιτούμενου υφάσματος), στρώσιμο υφάσματος, τοποθέτηση πατρόν και κοπή.
 • Εισαγωγή στις οικιακές ραπτομηχανές. Επεξήγηση των επιλογών σε βελόνα και κλωστή βάσει τύπου υφάσματος. Πέρασμα κλωστής, γέμισμα και πέρασμα μασουρίστρας. Αλλαγή βελόνας. Αλλαγή στα ποδαράκια. Πληροφόρηση σχετικά με την καλύτερη ¨τάση¨ της κλωστής. Απορίες και προβλήματα που προκύπτουν κατά τη ραφή. Τι είναι το καρίκωμα και ποια η χρησιμότητά του. Τύποι στριφωμάτων- παρατήρηση ραφών σε έτοιμα ενδύματα.
 • Εξάσκηση σε ευθείες ραφές, παράλληλες και καμπύλες. Ράβουμε το πρώτο μας T-Shirt. Τελειοποίηση του “αντιγράφοντας” τις τεχνικές ραφής των βιοτεχνιών.
 • Βασικό πατρόν παντελονιού χωρίς πένσες (φούτερ). Επεξήγηση και αποκωδικοποίηση των διαφορετικών πατρόν του εμπορίου. Πατρόν τσέπης και ζώνης. Στρώσιμο υφάσματος και κοπή.
 • Ράβουμε το πρώτο μας φούτερ παντελόνι. Τελειοποιούμε το ρούχο σύμφωνα με τα εμπορικά πρότυπα.
 • Μετατροπή του πατρόν T-shirt σε μακρυμάνικη μπλούζα. Πώς να φτιάξουμε ένα πατρόν με ρεγκλάν μανίκι με βάση το βασικό ή με την τεχνική μουλάζ. Πατρόν τσέπης καγκουρό και κουκούλας. Στρώσιμο και κοπή φούτερ μπλούζας με μανικοκόλληση.
 • Ράβουμε την πρώτη μας φούτερ μπλούζα. τοποθέτηση τσέπης καγκουρό, τρούκ, κουκούλας, τελειώματα ριπ και πέρασμα κορδονιού.
 • Πατρόν ζακέτας με ζιβάγκο γιακά ή ζιβάγκο κουκούλα. Στρώσιμο υφάσματος, κοπή φούτερ υφάσματος και μακό για ντουμπλάρισμα γιακά ή κουκούλας.
 • Ράβουμε την πρώτη μας ζακέτα. Ντουμπλάρισμα κουκούλας, τοποθέτηση τρούκ. Πέρασμα κουκούλας και διαχωριζόμενου φερμουάρ. Τελείωμα ριπ. Τοποθέτηση ετικέτας.
 • Σπάσιμο πατρόν σε περισσότερα κομμάτια. Διορθώσεις στο πατρόν μετά την εφαρμογή. Παραλλαγές στα πατρόν μπλούζας και ζακέτας. Ασυμμετρίες στα πατρόν, Τσέπες, διακοσμητικά στοιχεία, μέθοδοι τυπώματος.
 • Επίσκεψη σε βιοτεχνία.
 • Εισαγωγή στη διαδικασία παραγωγής, δείγμα και διορθώσεις, ποιοτικός έλεγχος.
 • Η επιλογή των σχεδίων, των υφασμάτων, επαγγελματικό κοπτήριο, επαγγελματικές ραπτομηχανές, επαγγελματικά μηχανήματα κοπής. Τιμολόγηση, συσκευασία, προώθηση.

Πιστοποίηση Παρακολούθησης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (επιπέδου 2) , η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).

Στείλε μας οποιαδήποτε απορία έχεις για το σεμινάριο που σε ενδιαφέρει και η ομάδα μας θα σου απαντήσει άμεσα.

* Υποχρεωτικά πεδία