Κλείσε Επίσκεψη

Ιωάννινα

Ιωάννινα

Δευτέρα 26/01/2026

Στο σεμινάριο αυτό θα ταξιδέψουμε στον κόσμο της παραδοσιακής ναπολιτάνικης πίτσας, εξερευνώντας τη φιλοσοφία, τις τεχνικές και τις πρώτες ύλες που την καθιστούν μοναδική.Παράλληλα, θα γνωρίσουμε διαφορετικά είδη ζυμών όπως biga και poolish, θα δοκιμάσουμε συνταγές για focaccia και pizza al taglio. Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των τεχνικών, αλλά και η εμβάθυνση στον πολιτισμό που συνοδεύει την Pizza Napoletana, ώστε κάθε συμμετέχων να μπορεί να δημιουργεί αυθεντικές, ισορροπημένες και γεμάτες χαρακτήρα πίτσες.

Εισηγητής: Executive chef and Pizzaiolo | Μούσιας Αστέρης Εμμανουήλ

Χορηγοί: Magna carta | Pizzuti molini

Ημερομηνία: 

Δευτέρα 26/1/2026 ώρα 10:00-14:00

Τρίτη 27/1/2026 ώρα 10:00-14:00

Ιωάννινα | 26510 25533

Για δήλωση συμμετοχής, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Πρόγραμμα

  • Pizza Napoletana
    • Προστατευμένη Ονομασία
    • Βασικά Χαρακτηριστικά
    • Επίσημες Εκδόσεις
    • Τεχνική Ψησίματος
    • Πολιτιστική Σημασία
    • Συμπέρασμα
  • Βασική συνταγή
  • Ζύμωμα
  • Ωρίμανση
  • Ωρίμανση ώρα και θερμοκρασίες
  • Πώς ανοίγουμε σωστά την ζύμη μας
  • Αλεύρι
  • Biga and poolish
  • Κλασσικές Ιταλικές Πίτσες
  • Focaccia
  • Ωρίμανση Focaccia
  • Pizza al Taglio
  • Pane Pizziolo

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Γιατί να παρακολουθήσω το σεμινάριο;

  • Αυθεντική γνώση: Μαθαίνεις τις τεχνικές που εφαρμόζονται στην παραδοσιακή ναπολιτάνικη πίτσα σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές της Προστατευμένης Ονομασίας.
  • Πρακτικές δεξιότητες: Από το σωστό ζύμωμα μέχρι το άνοιγμα της ζύμης και τον έλεγχο του ψησίματος, αποκτάς δεξιότητες που μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα στο σπίτι ή σε επαγγελματικό περιβάλλον.
  • Εμβάθυνση στην επιστήμη της ζύμης: Θα μάθεις για την ωρίμανση, τους χρόνους, τις θερμοκρασίες, καθώς και τις προζυμένιες μεθόδους biga και poolish που καθορίζουν τη γεύση και την υφή.
  • Ποικιλία παρασκευών: Δεν μένουμε μόνο στην Pizza Napoletana — ανοίγουμε ορίζοντες σε pizza al taglio, focaccia και pane pizzaiolo.
  • Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα: Είτε είσαι αρχάριος είτε επαγγελματίας, το σεμινάριο προσφέρει εφόδια που αναβαθμίζουν τις γνώσεις και την τεχνική σου.
  • Πολιτιστική αξία: Ανακαλύπτεις την ιστορία, την εξέλιξη και τη σημασία της pizza ως κομμάτι της ιταλικής παράδοσης και ταυτότητας.

Πιστοποίηση Παρακολούθησης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).

Ενδιαφέρεσαι για το σεμινάριο; Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και τυχόν απορίες που έχεις και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου άμεσα με όλες τις πληροφορίες.

* Υποχρεωτικά πεδία