Κλείσε Επίσκεψη

Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία

Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία

Οκτώβριος 2024

Γίνε επαγγελματίας Barista, με εξειδικευμένη εκπαίδευση και πιστοποίηση, και εξασφάλισε μια θέση εργασίας στην πιο περιζήτητη ειδικότητα στην αγορά.

Βόλος | 24210 37991 | Έναρξη 18/10/24

Λάρισα | 2410 537468 | Έναρξη 4/11/24

Ιωάννινα | 26510 25533 | Έναρξη 18/11/24

Τρίκαλα | 24310 30055 | Έναρξη 7/11/24

Λαμία | 22310 27500 | Έναρξη 28/10/24

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ και της καφετέριας, όσο και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν αποτελεσματικά στον κλάδο της εστίασης του καφέ.

Πρόγραμμα

Ενότητα πρώτη:  Espresso basic

Μια ευκαιρία για να εισέλθετε στον κόσμο της ποιότητας του καφέ, με μια περιεκτική επισκόπηση των διάφορων δραστηριοτήτων που συνδέονται με το προϊόν, την υπηρεσία και τη διαχείρισή του από θεωρητική και πρακτική σκοπιά. Μια γενική άποψη του ταξιδιού του κόκκου, από το φυτό στις χώρες καλλιέργειάς του μέχρι το μετασχηματισμό του στο φλιτζάνι.

  • Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής
  • Καλλιέργεια παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ.
  • Διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής του καφέ
  • Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης
  • Οι παράμετροι της εκχύλισης ενός τέλειου espresso
  • Συντήρηση και βασικές ρυθμίσεις της μηχανής  espresso

Ενότητα δεύτερη:  Espresso & Cappuccino

Αφιερωμένο στο κλασικό ιταλικό ρόφημα και την εξέλιξή του, θα σας βοηθήσει να μάθετε τις τεχνικές για την προετοιμασία ενός άψογου espresso και τα μυστικά για να μετατρέψετε το γάλα σε μια άψογης υφής, πηχτή κρέμα.

  • Βασικές αρχές εκχύλισης ενός τέλειου espresso / freddo
  • Πρακτικό test οργανοληπτικής ανάλυσης ενός espresso
  • Το γάλα και τα χαρακτηριστικά του
  • Θεωρία και πρακτική για σωστό αφρόγαλα
  • Εξοπλισμός, γαλατιέρες και οι προδιαγραφές τους
  • Τεχνικές και ιδέες για να σερβίρετε ένα τέλειο cappuccino

Ενότητα Τρίτη: Πρακτική Εφαρμογή σε ροφήματα.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Το σεμινάριο στοχεύει στο να αποκτήσετε τις κατάλληλες θεωρητικές βάσεις και πρακτική γνώση, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να γίνετε ένας επαγγελματίας Barista, έτοιμος για την αγορά εργασίας, επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη ποιότητα καφέ και απόδοση. Η εκπαίδευση και η πρακτική εξάσκηση γίνονται με γνώμονα πραγματικές συνθήκες εργασίας

Πιστοποίηση Παρακολούθησης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).

Στείλε μας οποιαδήποτε απορία έχεις για το σεμινάριο που σε ενδιαφέρει και η ομάδα μας θα σου απαντήσει άμεσα.

* Υποχρεωτικά πεδία