Κλείσε Επίσκεψη

Κλείσε Επίσκεψη

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με κάποιες βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν έναν εκπαιδευτικό μας σύμβουλο να έρθει άμεσα σε επαφή με εσάς. Τα στοιχεία αυτά θα παραμείνουν στην κατοχή του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος για δύο έτη από την ημερομηνίας συμπλήρωσης της φόρμας, για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέους διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, προγράμματα σπουδών, και άλλα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να μας στείλετε email στο info@thessalikoiek.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Appointment

* Υποχρεωτικά πεδία

Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία

Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία

Ιανουάριος 2024

 Μάθε Μαγειρική εύκολα & γρήγορα! Πρόγραμμα μαγειρικής 9 ενοτήτων (Κοπές, Σάλτσες, Σούπες, Λαχανικά, Σαλάτες, Ζυμαρικά – Ρύζι, Ζύμες, Κρέας, Παραδοσιακή κουζίνα). Όλα τα μαθήματα είναι οργανωμένα σε ξεχωριστές ενότητες διάρκειας 4 ωρών η καθεμία και είναι πλήρως «εργαστηριακά».

Σε ποιους απευθύνεται

Σε άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να εργαστούν άμεσα στην επαγγελματική κουζίνα.

Πρόγραμμα

ENOTHTA 1: Κοπές

  • Στάση σώματος
  • Χρήση μαχαιριού
  • Κοπές λαχανικών

ENOTHTA 2: Σάλτσες

  • Μπεσαμέλ
  • Μαγιονέζα
  • Ολλαντέζ
  • Μπίσκ
  • Ντεμί γκλας

ENOTHTA 3: Σούπες

  • Βελουτέ (Πατάτας – Μανιταριών – Κολοκύθας)
  • Απέραστη κοτόπουλου
  • Ψαριού (Μπουγιαμπέσα – Κακαβιά)

ENOTHTA 4: Λαχανικά

  • Βραστά
  • Ατμού
  • Γλασέ
  • Σωτέ
  • Τηγανητά

 ENOTHTA 5: Σαλάτες

  • Φρέσκων λαχανικών
  • Βραστές
  • Βινεγκρέτ σαλατών

 ENOTHTA 6: Ζυμαρικά – Ρύζι 

  • Φρέσκιες πάστες
  • Νιόκι
  • Πιλάφι
  • Ριζότο
  • Κρεόλ

 ENOTHTA 7: Ζύμες

  • Τάρτας
  • Πίτσας
  • Κουρού
  • Ψωμιού

 ENOTHTA 8: Κρέας

  • Σχάρας
  • Σωτέ
  • Ραγού
  • Τρόποι κοπής

ENOTHTA 9: Παραδοσιακή κουζίνα

  • Μουσακάς
  • Παστίτσιο
  • Φρικασέ
  • Κοκκινιστά

Επίσης εξετάζονται ειδικά θέματα όπως:

  • Εξοπλισμός κουζίνας
  • Έλεγχος προμηθειών
  • Συντήρηση και αποθήκευση τροφίμων
  • Κοστολόγηση συνταγών
  • Μεριδοποίηση
  • Θερμιδομέτρηση
  • Food styling

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στη μαγειρική, σε τεχνικές εκτέλεσης συνταγών, στον τρόπο παρουσίασης των εδεσμάτων και στην συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού της κουζίνας.

Πιστοποίηση Παρακολούθησης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης , η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).

Στείλε μας οποιαδήποτε απορία έχεις για το σεμινάριο που σε ενδιαφέρει και η ομάδα μας θα σου απαντήσει άμεσα.

* Υποχρεωτικά πεδία