Κλείσε Επίσκεψη

Κλείσε Επίσκεψη

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με κάποιες βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν έναν εκπαιδευτικό μας σύμβουλο να έρθει άμεσα σε επαφή με εσάς. Τα στοιχεία αυτά θα παραμείνουν στην κατοχή του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος για δύο έτη από την ημερομηνίας συμπλήρωσης της φόρμας, για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέους διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, προγράμματα σπουδών, και άλλα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να μας στείλετε email στο info@thessalikoiek.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Appointment

* Υποχρεωτικά πεδία

Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία

Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία

Coming soon

Στην Ελλάδα ο υπέργειος και υπόγειος μυκητολογικός πλούτος είναι θαυμαστός σε χρώματα, σχήματα, γεύση που σε ταξιδεύουν στη γνώση, την ιστορία, τη φύση. Στη χώρα μας είναι γνωστά, ως βρώσιμα, περίπου 150 είδη άγριων μανιταριών.

Η Πίνδος βρίσκεται στο μεταίχμιο δυο βασικών κλιματικών ζωνών της Ελλάδας με πολλές βροχοπτώσεις. Τα δασικά της οικοσυστήματα από δρυ, οξιά, ελάτη, πεύκη φιλοξενούν και συμβιώνουν με χιλιάδες είδη μανιταριών.

Για τη συλλογή των μανιταριών απαιτείται γνώση και εμπειρία. Ωστόσο, η αρχική γνωριμία, θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν έμπειρο συλλέκτη, γιατί «με τα μανιτάρια δεν παίζουμε».

Μάθετε πώς να τα επιλέγετε σωστά, πώς να τα καθαρίζετε, πώς διατηρείτε τα μανιτάρια στο ψυγείο και στην κατάψυξη και πώς να μεταχειρίζεστε σωστά τα διαφορετικά είδη μανιταριών.

Εισηγητής: Φώτης Παρασκευαΐδης

Η μαγειρική τέχνη των μανιταριών από ένα expert του είδους, εξελίσσεται με την χρήση των μεγάλων τηγανιών, που χρησιμοποιεί στις παρασκευές του, σε ένα πραγματικό show!

Η εξαιρετική και πικάντικη γεύση σε συνδυασμό με τις θρεπτικές ιδιότητες πολλών διαφορετικών ειδών μανιταριών εμπνέει σεφ σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν ευφάνταστα και δημιουργικά πιάτα.

Εισηγητής: Γιώργος Κανδήλας Chef

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε σπουδαστές & επαγγελματίες Μαγειρικής ή Ζαχαροπλαστικής - Αρτοποιίας που επιθυμούν να εξειδικευτούν στη σωστή μεταχείριση και μαγείρεμα διαφορετικών ειδών μανιταριών.
  • Σε όσους ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν πάνω στα διαφορετικά είδη μανιταριών.

Πρόγραμμα

Θεωρητικό μέρος:

  • Είδη μανιταριών
  • Σωστή επιλογή μανιταριών
  • Καθαρισμός μανιταριών
  • Διατήρηση μανιταριών (ψυγείο, κατάψυξη)
  • Σωστή μεταχείριση

Πρακτικό μέρος:

  • Παρασκευές με διαφορετικά είδη μανιταριών
  • Δημιουργικά πιάτα και food styling
  • Γευστική δοκιμή του κάθε πιάτου

Πιστοποίηση Παρακολούθησης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (επιπέδου 2) , η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ). Δίνεται και booklet με όλες τις πληροφορίες και τις συνταγές που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο.

Στείλε μας οποιαδήποτε απορία έχεις για το σεμινάριο που σε ενδιαφέρει και η ομάδα μας θα σου απαντήσει άμεσα.

* Υποχρεωτικά πεδία