Κλείσε Επίσκεψη

Κλείσε Επίσκεψη

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με κάποιες βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν έναν εκπαιδευτικό μας σύμβουλο να έρθει άμεσα σε επαφή με εσάς. Τα στοιχεία αυτά θα παραμείνουν στην κατοχή του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος για δύο έτη από την ημερομηνίας συμπλήρωσης της φόρμας, για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέους διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, προγράμματα σπουδών, και άλλα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να μας στείλετε email στο info@thessalikoiek.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Appointment

* Υποχρεωτικά πεδία

Η μαγειρική γνωρίζει τα τελευταία χρόνια την επαγγελματική καταξίωση που της ταιριάζει. Η ανάπτυξη του τουρισμού, η εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας, οι επιτυχίες των Ελλήνων chef σε όλο τον κόσμο είναι παράγοντες που ευνόησαν και προώθησαν τη μαγειρική τέχνη στη χώρα μας. Ο πλούτος της ελληνικής φύσης σε αρώματα και γεύσεις, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες από τη γη και τη θάλασσα χαρίζουν στην ελληνική κουζίνα ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα.

Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ προσφέρει κορυφαία ποιότητα στις επαγγελματικές σπουδές.

Καθημερινή εργαστηριακή εκπαίδευση

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να γνωρίσεις την πρώτη ύλη, να μάθεις να αναγνωρίζεις την ποιότητά της, να διδαχθείς τεχνικές, να χρησιμοποιήσεις εξειδικευμένα μαγειρικά εργαλεία και σκεύη. Φροντίζουμε για το υψηλό επίπεδο των εγκαταστάσεων, την διαθεσιμότητα των υλικών και των προμηθειών μας.

Ολοκληρωμένο επαγγελματικό προφίλ

Ο επαγγελματίας μάγειρας συνδυάζει φαντασία, τεχνικές και δεξιότητες με δημιουργικότητα και άποψη. H παραγωγή εδεσμάτων για απαιτητικούς πελάτες από μόνη της δεν είναι αρκετή. Θα διδαχθείς την τέχνη της ισομετρίας ανάμεσα στο τεχνικό – πρακτικό κομμάτι και το καλλιτεχνικό. Η διδασκαλία των διαφόρων μαγειρικών τεχνικών είναι η βάση του προγράμματος εκπαίδευσης. Η ανάπτυξη δεξιοτήτων που στηρίζονται σε καλή γνώση των μαγειρικών τεχνικών, δίνει σε κάθε μάγειρα τη δυνατότητα να αναπτύξει το δικό του ξεχωριστό γαστρονομικό στυλ.

Η συμμετοχή σε εκθέσεις και διαγωνισμούς βοηθούν σπουδαστές και αποφοίτους να βελτιώνουν “διά βίου” το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Η συνεργασία και η συμμετοχή σε επαγγελματικές ενώσεις μαγείρων – σεφ, ενισχύει το βιογραφικό σου, αυξάνει τις γνωριμίες και τις επαφές ως ενεργό μέλος ενός μεγάλου δικτύου το οποίο φροντίζει και υποστηρίζει δυναμικά τα μέλη του. Στο ετήσιο ημερολόγιο δράσεων του Θεσσαλικού ΙEK περιλαμβάνονται σεμινάρια εξειδίκευσης που παρουσιάζουν τη δουλειά καταξιωμένων και προβεβλημένων σεφ, πάνω σε θέματα αιχμής της σύγχρονης γαστρονομίας.

Επιπλέον, παράλληλα με την εργαστηριακή εκπαίδευση, θεωρητικά – τεχνολογικά μαθήματα θα σου προσφέρουν σημαντικές γνώσεις οργάνωσης εστιατορίου και ξενοδοχειακών μονάδων, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, κοστολογίου παρασκευασμάτων, οινολογίας και marketing. Έτσι γίνεσαι ένας πραγματικός σεφ!

Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Στo ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ, υλοποιώντας την εκπαιδευτική μας φιλοσοφία, δίνουμε βαρύτητα στην πρακτική άσκηση και εφαρμογή. Από την πρώτη στιγμή θεωρούμε τον κάθε σπουδαστή ως έναν εν δυνάμει επαγγελματία που με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτά γίνεται ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας που μπορεί να δώσει λύσεις και να φέρει αποτελέσματα.

Οι σπουδαστές της μαγειρικής τέχνης πραγματοποιούν αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε μεγάλα ξενοδοχεία και χώρους εστίασης, από τον 1ο κιόλας χρόνο. Το γραφείο σταδιοδρομίας του Θεσσαλικού ΙΕΚ, έχοντας αναπτύξει ένα τεράστιο δίκτυο επαγγελματικών και εταιρικών επαφών, διευκολύνει και επιτρέπει την άμεση επικοινωνία των σπουδαστών με τους μεγαλύτερους ομίλους ξενοδοχείων, καταστημάτων εστίασης, catering, επιχειρήσεων μεταφορών και αναψυχής, επιχειρήσεων παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων, κ.α.

Τομείς Απασχόλησης

  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
  • Καταστήματα εστίασης
  • Εταιρείες catering
  • Επιχειρήσεις μεταφορών και αναψυχής (κρουαζιερόπλοια, yachts, αεροπλάνα κλπ.)
  • Επισιτιστικές μονάδες σε χώρους Υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιδρύματα)
  • Επισιτιστικές μονάδες σε χώρους εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, σχολεία, πανεπιστήμια)
  • Επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων & ποτών
  • Ελληνικός Στρατός
  • Προσωπική επιχείρηση (εστιατορίου, catering, κλπ.)
  • Συμβουλευτική εταιρεία τροφίμων (έρευνας & ανάπτυξης)

Πρόγραμμα Σπουδών

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχειά Ζαχαροπλαστικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Οργάνωση και Λειτουργία Εστιατορίου
  • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή και Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία
  • Διαιτητική
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Αγγλικά
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Πρακτική άσκηση

Σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη ειδικότητα;

Γίνε μέρος της μεγάλης οικογένειας του Θεσσαλικού ΙΕΚ και κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα!

* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε μαθήματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Στέλεχος Ξενοδοχειακών & Τουριστικών Επιχειρήσεων

Στέλεχος Ξενοδοχειακών & Τουριστικών Επιχειρήσεων

Στέλεχος Ξενοδοχειακών & Τουριστικών Επιχειρήσεων
Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τουρισμό

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τουρισμό

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τουρισμό
Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική

Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική

Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική